[maxmegamenu location=primary-menu]

Public Cloud vs Private Cloud

 

 

Home 9 Blog 9 Public vs. Private Cloud

Public Cloud vs Private Cloud: zo maak je een keuze 

De manier waarop je jouw gegevens en die van je klanten opslaat is belangrijker dan je misschien denkt. Waar veel bedrijven vertrouwen op hun eigen (kostbare) server, stappen steeds meer ondernemers toch over naar de Cloud. Waarom? Werken in de Cloud zorgt voor meer veiligheid, flexibiliteit én bereikbaarheid. Daarnaast spelen natuurlijke ook de kosten een grote rol. Want door te kiezen voor een public Cloud of een private Cloud, bespaar je tijd en geld! 

Public vs private Cloud: de overeenkomsten

Door te kiezen voor een public of private Cloud sla je jouw data en gegevens niet meer lokaal op, maar in een online omgeving. Deze online omgeving, ook wel de Cloud genoemd, wordt gehost door een provider die het systeem beschermt en onderhoud zodat jij er geen omkijken naar hebt. Daarnaast zijn je gegevens altijd beschikbaar: thuis, onderweg of op kantoor. De enige voorwaarde om toegang te krijgen tot een public of private cloud is een stabiele internetverbinding. 

Wat is een public Cloud?

Kies je voor een public Cloud, dan huur je slechts een gedeelte van een Cloud server om jouw gegevens in op te slaan. Je betaalt alleen voor de ruimte die je gebruikt en kunt altijd eenvoudig opschalen. Daarnaast hoef je geen investering te doen in een eigen server en geen IT-kennis in huis te hebben om jouw data veilig op te slaan. Bij Herito kun je ook kiezen voor een public Cloud. Het grote voordeel hiervan? Onze Nederlandstalige service en uitgebreide bereikbaarheid: we zijn zelfs op zaterdag bereikbaar tot 20.00 uur! 

Wat is een private Cloud?

Als je kiest voor een private Cloud, dan huur je niet een gedeelte van de Cloud, maar heb je de hele server tot je beschikking. Je deelt de Cloud dus met niemand. Daarnaast kan de Cloud server op jouw eigen locatie staan of gehost worden door een IT-bedrijf. Kies je voor dit laatste dan kan de Cloud server zó ingericht worden dat hij precies past bij jouw onderneming en veiligheidseisen. Moet jouw bedrijf aan hoge compliance eisen voldoen? Let dan bij het maken van je keuze wel op waar de servers staan en waar de data opgeslagen wordt. De private Cloud van Herito is gevestigd in het DC Datacenter in Limburg. Alle data die hier is opgeslagen valt daarom onder Nederlandse wetgeving. Daarnaast betaal je bij ons iedere maand een vaste fee en lage kosten voor de Cloud server in de opstartfase. 

Eigen server of public Cloud?

Om jouw keuze voor een eigen server of cloud nog makkelijker te maken hebben we een tabel gemaakt waarin je eenvoudig kunt zien welke mogelijkheden en specificaties bij beiden diensten horen.

Wil je graag meer informatie ontvangen of professioneel advies over de juiste Cloud oplossing voor jouw onderneming. Neem dan contact met ons op via +31 (0) 46 30 30 600 of info@herito.nl. Of laat je gegevens achter via ons contactformulier voor een gratis kennismakingsgesprek aan.