[maxmegamenu location=primary-menu]

Extra veilig internet (EVI)

 

 

Home 9 Blog 9 Extra veilig internet (EVI): Wat is dat eigenlijk?

Extra veilig internet (EVI): Wat is dat eigenlijk?

 

Extra Veilig Internet voor het MKB

Als ondernemer werk je steeds vaker online en wil je je geen zorgen hoeven maken over de veiligheid van je internetverbinding. Want nog steeds proberen oplichters op dagelijkse basis toegang te krijgen tot jouw bedrijfsgegevens en die van je medewerkers en klanten. Om te voorkomen dat jouw onderneming de dupe wordt van deze praktijken is de dienst voor Extra Veilig Internet in het leven geroepen.

Wat is Extra Veilig Internet?

Extra Veilig Internet, ook wel EVI genoemd, is dé uitkomst voor ondernemers binnen het MKB. EVI blokkeert onveilig websites en links die naar websites leiden met virussen, malware en ransomware. Dit beperkt zich niet tot één apparaat, maar tot de hele verbinding; vast of mobiel. Zolang je met jouw smartphone, beveiligingscamera’s of laptop contact maakt met je vertrouwde zakelijke internetverbinding, zijn jouw apparaten en dus ook jouw bedrijfsgegevens beschermd.

Vervangt EVI mijn antivirussoftware?

Extra Veilig Internet is geen firewall en dus ook geen vervanging voor antivirussoftware. Niet alle virussen en hacks vinden namelijk plaats door op links te klikken en websites te bezoeken. Je kunt ook een virus binnenhalen met een USB-stick of wanneer je verbonden bent met een ander netwerk. Zorg er daarom altijd voor dat jouw apparaten extra beschermd zijn met antivirussoftware.

Hoe werkt Extra Veilig Internet?

Door te kiezen voor Extra Veilig Internet wordt iedere website die jij wilt bezoeken, geïnspecteerd op basis van een DNS- en webfilter. Hierdoor kan EVI zien welke websites op de zwarte lijst staan en of er schadelijke content aanwezig is. Kun je een website niet bereiken? Extra veilig internet heeft in dit geval een website geblokkeerd. Je kunt de website alleen bezoeken als je EVI uitschakelt, maar dit is niet aan te raden. In 99,9% van de gevallen zorgt dit namelijk voor een hack of een virus.

Let op: EVI werkt niet als je een VPN-oplossing gebruikt!

Waarom kiezen voor Extra Veilig internet?

Steeds meer bedrijven werken actief in de Cloud en worden regelmatig benadert via e-mail. Oplichters gaan steeds geraffineerder te werk waardoor het soms lastig is om deze acties te herkennen. Naast het feit dat EVI deze websites en links voor jou blokkeert, zijn er nog een aantal voordelen:

  • Eenvoudig geïnstalleerd
  • Geen extra apparatuur nodig
  • Beschikbaar voor VDSL en glasvezelverbindingen
  • Gratis bij afsluiten van zakelijk VDSL-internet

Meer weten?

Meer vragen over EVI of over andere oplossingen om de veiligheid van jouw bedrijfsgegevens te waarborgen? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.