[maxmegamenu location=primary-menu]

Multi-Factor Authenticatie (MFA)

 

 

Home 9 Blog 9 Multi-Factor Authenticatie (MFA)

Wat is MFA?

De afkorting MFA wordt gebruikt voor een inlogmethode die staat voor multifactor authenticatie, ook wel two-factor authenticatie genoemd (2FA). Door gebruik te maken van een MFA verifieer je op meer dan één methode je identiteit. Naast je wachtwoord, kun je namelijk kiezen voor een extra verificatie via vingerafdruk, een sms, je smartphone, een speciale authenticatie app of een andere sleutel die je fysiek in je bezit moet hebben.

MFA bestaat meestal uit drie onderdelen:

  1. Iets wat je weet zoals je wachtwoord
  2. Iets wat je hebt zoals je telefoon, laptop, een usb-stick of een token
  3. Iets wat je bent zoals je vingerafdruk of je gezicht voor een gezichts- of irisscan

Waarom kiezen voor MFA?

Je denkt misschien: “MFA, dat heb ik toch niet nodig? Ik heb een sterk wachtwoord ingesteld dat niemand ooit zal raden.” Helaas is dat niet per se het geval. Want waarschijnlijk gebruik jij net als een groot gedeelte van de Nederlanders hetzelfde wachtwoord voor verschillende accounts. Het probleem hiermee is dat niet ieder account even goed beveiligd is. Wordt een shop of account gehackt? Dan ligt jouw wachtwoord voor het oprapen en is de kans groot dat criminelen toegang krijgen tot meer accounts. De schade die ze aan kunnen richten is hierdoor erg groot. Door te kiezen voor MFA verhoog je de beveiliging van je accounts en verklein je de kans om gehackt te worden met je persoonlijke óf je zakelijke account. Zij komen namelijk niet verder dan stap 1: je wachtwoord.

Is MFA verplicht?

In sommige gevallen is MFA verplicht. Als jouw bedrijf persoonsgegevens opslaat, gebruikt of beheerd, dan moet je deze namelijk volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) beveiligen. Dit betekent dat je maatregelen moet nemen op het gebied van techniek (zoals MFA of 2FA) én dat je de toegang tot deze gegevens moet beperken. Want niet iedereen mag deze data inzien.

Gebruikt Herito MFA of 2FA?

Sinds kort gebruiken we bij Herito ook MFA om de toegang tot onze Onebase portaal te beschermen. Hierin kunnen gebruikers hun telefooncentrale beheren en de gesprekskosten terugvinden. De inlogprocedure is als volgt:

  • Kies een wachtwoord om MFA of 2FA te activeren (je krijgt hiervan bericht via de mail)
  • Je wordt doorverwezen naar het Herito portaal waar je jouw gebruikersnaam en wachtwoord invoert
  • Er vindt een tweede verificatie plaats via sms (aanbevolen!) of e-mail
  • Je bent veilig ingelogd bij Onebase!

Cloud werkplekken beschermen met MFA

Bij Herito kun je de toegang tot jouw Cloud werkplekken beschermen met MFA zodat jouw bedrijfsgegevens én die van je klanten veilig zijn. Daarnaast wordt dit ook steeds vaker verplicht door verzekeraars. Vraag MFA eenvoudig aan via sales@herito.nl. Wij maken dan een koppeling tussen de werkplek en een handige app die je download op je telefoon. Wanneer je probeert in te loggen op je werkplek ontvang je een push-bericht waarna je kunt inloggen. Veilig, snel en voordelig: je maakt al gebruik van MFA voor €5,00 ex. btw per werkplek!