[maxmegamenu location=primary-menu]

VEB erkend beveiligingsbedrijf

 

 

Home 9 Blog 9 VEB erkend beveiligingsbedrijf: een slimme keuze!

VEB erkend beveiligingsbedrijf: een slimme keuze!

 

Herito is een VEB erkend beveiligingsbedrijf

Sinds kort is Herito een VEB erkend beveiligingsbedrijf. Al onze alarmsystemen, bewakingscamera’s en andere vormen van beveiliging worden volgens strenge richtlijnen geïnstalleerd en opgeleverd. Op die manier ben je verzekerd van topkwaliteit, zodat je ook daadwerkelijk een ‘veilig’ huis of bedrijfspand hebt. Maar wat is het VEB-keurmerk en waarom zou je moeten kiezen voor een VEB erkend beveiligingsbedrijf? Dat leggen we in onderstaande blog, haarfijn aan jou uit!

Wat is VEB-keurmerk?

VEB staat voor: Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met het keuren van bedrijven en beveiligingssystemen op basis van kwaliteit en deskundigheid. Het VEB-keurmerk wordt daarom alleen toegewezen aan beveiligingsbedrijven die zich aan de richtlijnen van de Verbeterde Risicoklasseindeling (VRKI) houden. Kies je voor beveiligingsbedrijven met een VEB-keurmerk zoals Herito, dan ben je letterlijk verzekerd van een veilig huis of bedrijfspand.

Waarom kiezen voor een VEB erkend beveiligingsbedrijf?

Een VEB-certificaat is vrijwel altijd een vereiste bij het afsluiten van een inboedelverzekering. Daarnaast is het beveiligingsplan dat een VEB erkend beveiligingsbedrijf voor jouw woning of onderneming opstelt, altijd op maat en passend bij jouw specifieke situatie of pand. Alléén bedrijven die het VEB-keurmerk dragen mogen zowel een VEB-certificaat als een VEB-opleverdocument uitgeven voor de geleverde diensten.

Wat is het verschil tussen een VEB-certificaat en een opleverdocument?

Zowel het VEB-certificaat als het opleverdocument zijn kwaliteitsdocumenten. Een VEB-certificaat wordt afgegeven wanneer er bouwkundige én elektronische beveiligingsmaatregelen getroffen zijn; dit is de hoogste mate van beveiliging! Kies je ervoor om alleen bouwkundige óf elektronische beveiligingsmaatregelen te treffen, dan wordt er een opleverdocument opgesteld.

Hoe weet ik zeker dat ik zakendoe met een VEB erkend beveiligingsbedrijf?

VEB erkende beveiligingsbedrijven ontvangen na hun certificering een betrouwbaarheidsverklaring. Deze verklaring is drie jaar geldig. We raden daarom altijd aan om deze op te vragen. Kunnen ze de betrouwbaarheidsverklaring niet overleggen? Dan is de kans groot dat de verklaring verlopen is, en het bedrijf opnieuw een keuring moet ondergaan. Vertrouw je het ondanks de betrouwbaarheidsverklaring niet? Dan kun je op de site van VEB ook de ledenlijst checken. Deze is altijd up-to-date!

 

De voordelen van een VEB erkend beveiligingsbedrijf

  • Advies op maat
  • Slimme beveiligingssystemen van topkwaliteit
  • Uitgebreide (modulaire) beveiligingsmogelijkheden
  • Een veilig huis of bedrijfspand volgens eisen van de VRKI
  • VEB-certificaat of opleverdocument voor de verzekering