[maxmegamenu location=primary-menu]

5 voordelen van zakelijk glasvezel

 

 

Home 9 Blog 9 5 voordelen van zakelijk glasvezel

Waarom kiezen voor Glasvezel als zakelijke klant 

Glasvezel zakelijk afnemen voor jouw onderneming. Waarom is dat eigenlijk een goed idee en uit welke opties kun je kiezen? Online zoeken naar opties voor betrouwbaar en razendsnel zakelijk internet kan een hele klus zijn. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, want er zijn ontelbaar veel aanbieders. Wat je in deze wirwar van resultaten waarschijnlijk wel is opgevallen, is dat glasvezel voor zakelijke klanten enorm in opkomst is. Daarom leggen we je in deze blog haarfijn uit welke opties er zijn en waarom je volgens ons zou moeten kiezen voor zakelijk glasvezel; hét internet van de toekomst! 

5 voordelen van zakelijk internet via glasvezel

 

1. Stabiele verbinding, ongeacht het aantal gebruikers

Als je kiest voor zakelijk internet via glasvezel dan heb je altijd een stabiele verbinding. Het maakt namelijk niet uit hoeveel mensen gebruik maken van de verbinding. Doordat glasvezel op een ingenieuze manier data doorgeeft zijn externe factoren zoals het aantal gebruikers niet van invloed op de betrouwbaarheid. Zo kun je probleemloos aan je website werken, orders verwerken én tegelijkertijd één of 100 Teams-vergaderingen starten!

2. Maximale internetsnelheid

Afhankelijk van het abonnement dat je afsluit kun je met zakelijk glasvezel snelheden tot wel 1 GB per seconde halen. Dit is tot wel 20 keer zo snel als internet via de kabel! Daarnaast maakt het ook niet uit waar je bedrijf gevestigd is ten opzichte van de centrale. Glasvezel internet is onder alle omstandigheden razendsnel!

3. Download- en uploadsnelheid zijn gelijk

Doordat je met een glasvezelverbinding data via lichtstralen verstuurd, kun je met dezelfde snelheid up- en downloaden. Bij een normale internetverbinding ligt de uploadsnelheid vaak 10 keer lager dan de downloadsnelheid. Zakelijk glasvezel is dan ook een uitstekende keuze als je regelmatig grote batches aan data, bestanden of video’s uploadt.

4. Hogere beeldkwaliteit tijdens online meetings

Wordt er veel digitaal gewerkt binnen jouw onderneming, host je geregeld Webinars of heb je regelmatig online meetings met klanten in binnen- en buitenland? Ook dan zul je een groot verschil in kwaliteit merken bij glasvezel. Het beeld is scherper en loopt vloeiender door, waardoor je minder last van beeldhaperingen zult hebben.

5. Veelzijdig: pakketten vanaf 50 Mb tot en met 1 GB per seconde

Met glasvezel zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo biedt ook Herito verschillende pakketten aan vanaf 50 Mb tot en met 2 GB per seconde. Kies je voor die laatste optie, dan profiteer je van maximale up- en download snelheid, kwaliteit én capaciteit. Hier zit uiteraard wél een prijskaartje aan. Wij adviseren je dan ook graag bij het vinden van het juiste pakket dat past bij jouw onderneming. Zo betaal je nooit te veel voor je zakelijke glasvezel abonnement! 

Wat zijn de verschillende opties van zakelijk glasvezel?

Er zijn drie verschillende opties voor zakelijk glasvezel waar je als ondernemer voor kan kiezen:  

  1. FTTH (fiber to the home) 
  2. FTTB (fiber to the building) 
  3. FTTO (fiber to the office) 

FTTH en FTTB glasvezel kan alleen aangesloten worden als er al glasvezel is aangelegd in jouw straat. Deze basic vorm van zakelijk glasvezel deel je namelijk met andere adressen. Hierdoor profiteer je van maximale capaciteit tegen een minimale prijs. Je hoeft immers zelf niet te investeren in een hele nieuwe glasvezel aansluiting. Ideaal voor ZZP’ers en ondernemers met een kantoor aan huis! 

FTTO staat ook wel bekend als premium zakelijk glasvezel. Als je voor deze vorm van zakelijk internet kiest dan wordt er exclusief voor jouw bedrijf glasvezel aangelegd. Hierdoor profiteer je maximaal van de snelheid én betrouwbaarheid van glasvezel. Zakelijk FTTO glasvezel heeft namelijk een betrouwbaarheid van 99,9%, waardoor storingen tot een absoluut minimum van slechts enkele uren per jaar beperkt worden. 

Glasvezel aanleggen voor je bedrijf: wat zijn de kosten?

Glasvezel aanleggen voor je bedrijf hoeft niet duur te zijn. De kosten zijn vooral afhankelijk van het type glasvezel dat je kiest. Zo is FTTH en FTTB-glasvezel relatief goedkoop omdat je geen extra kosten hebt voor de aanleg van glasvezel. Net als bij ieder ander zakelijk internetabonnement betaal je maandelijks een vast bedrag voor je verbruik. Bij FTTO zijn de kosten afhankelijk van de omvang van het project en de specifieke vereisten.  

Als je bij Herito glasvezel laat aanleggen voor je bedrijf, dan beginnen de kosten bij €450,-. Dit is slechts een indicatie, want de uiteindelijke prijs is vooral afhankelijk van de locatie van je bedrijfspand. Zo is het goedkoper om glasvezel aan te leggen bij een bedrijfspand dat dichter bij een knooppunt ligt om de verbinding te kunnen maken. Wil je kosten besparen en ben je gevestigd op een industrie- of bedrijventerrein? Bundel dan je krachten met andere ondernemers in jouw omgeving en laat een collectief glasvezelnetwerk aanleggen.